
Składniki [2 porcje]:
- 2 duże buraczki bez skórki (gotowane lub pieczone)
- 1/2 opakowania rukoli
- 2 duże plastry sera koziego lub sera feta
- 6 orzechów włoskich, łuskanych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 płaska łyżeczka musztardy miodowej
- 1 płaska łyżeczka miodu
- sok z cytryny, pieprz
Przygotowanie:
- Buraczki ugotować lub upiec w piekarniku (możesz skorzystać z gotowanych buraków dostępnych w sklepach – ich skład jest naprawdę dobry!).
- Gotowe buraki odbierz ze skórki, a następnie pokrój w mniejsze kawałki.
- Przygotuj sos – w słoiczku wymieszaj oliwę z oliwek, musztardę, miód, sok z cytryny i przyprawy.
- Do miseczki dodaj rukolę, pokrojone buraki, pokruszony kozi ser lub ser feta, posiekane orzechy włoskie.
- Całość polej sosem 🥗🥗.
Jeżeli wymyślanie codziennych posiłków sprawia Ci trudności, skorzystaj z przygotowanej przeze mnie oferty indywidualnych jadłospisów i ciesz się zdrową i smaczną dietą dopasowaną do potrzeb żywieniowych i stanu zdrowia Twojego organizmu .